top of page

CRITERII DE CALIFICARE A ELEVILOR PENTRU ETAPA NAȚIONALĂ A OLIMPIADEI NAȚIONALE DE LIMBI CLASICE: GREACĂ VECHE, LATINĂ, ETAPA JUDEȚEANĂ, AN ȘCOLAR 2024-2025

Nr. 2829/19.03.2025

PENTRU ETAPA NAȚIONALĂ

A OLIMPIADEI NAȚIONALE DE LIMBI CLASICE: GREACĂ VECHE, LATINĂ

ETAPA JUDEȚEANĂ, AN ȘCOLAR 2024-2025


Regulamentul specific privind organizarea şi desfăşurarea olimpiadei naționale de limbi clasice: greacă veche, latină, nr. 24414/23.01.2025, elaborat în conformitate cu prevederile Metodologiei-cadru de organizare și desfășurare a competițiilor școlare, aprobate prin Ordinul de Ministru nr. 3035/2012, cu modificările și completările ulterioare, prevede:


Art. 5 (7) La etapa locală și la cea județeană/a sectoarelor municipiului București, calificarea la etapa superioară a competiției este condiționată de obținerea a minimum 70 de puncte la secțiunea limba greacă veche, respectiv 80 de puncte la secțiunea limba latină.


Art.6 (1) La etapa naţională a Olimpiadei, participă câte un elev/an de studiu/secțiune din fiecare județ/sector al municipiului București, primul în ierarhia clasei la care a concurat, cu respectarea punctajului minim prevăzut de regulament.

(2) În situația de eventuală egalitate de punctaj la etapa județeană/a sectoarelor municipiului București, pentru locul I, se pot atribui locuri la etapa națională pentru toți câștigătorii locului I ex aequo doar dacă numărul total de concurenți care compun lotul județului/sectorului respectiv la etapa națională nu depășește numărul maxim de locuri atribuit județului/sectorului, în urma aplicării prevederilor art. 6, alin. (1) din prezentul regulament; în caz contrar, în vederea departajării lucrărilor aflate la egalitate pentru locul I, se aplică criteriile specifice stabilite de comisia județeană/a municipiului București și comunicate înainte de proba scrisă.

(3) La etapa națională se atribuie câte 23 de locuri/an de studiu la fiecare dintre cele două secțiuni, în conformitate cu prevederile art. 15, alin. (4) din Metodologia-cadru.

(4) În situația în care la nivelul judeţului/sectorului municipiului Bucureşti nu există participanţi care să întrunească acea condiţie de calificare prevăzută la art. 5 alin. (7), locurile astfel disponibilizate pot fi adăugate la locurile suplimentare prevăzute la art. 6 alin. (3).

(5) În vederea atribuirii locurilor suplimentare, se aplică și prevederile art. 15, alin.(6) și (8) din Metodologia-cadru.


Comisia județeană de organizare, evaluare și soluționare a contestațiilor

Commentaires


Les commentaires ont été désactivés.
2017, Limba și literatura română de Dâmbovița

Insp. școlar, prof. Anca Iuga, prof. Tatiana Ghiță și prof. Violeta Bucur

© 2023 by ECO THUNDER. Proudly created with Wix.com

bottom of page